Elke dag 1% beter


Vooruitgang gaat bij VVCR-Prodrive boven perfectie.
Niets is ooit af, er is gewoon een nieuwe versie om te testen en van te lerenPersoonlijke ontwikkeling & organisatieverbetering

Bij VVCR-Prodrive vinden we de ontwikkeling van onszelf  (onze mensen) het aller belangrijkste wat er is.
Elke dag willen we 1% beter worden. Door elkaar te helpen bij onze persoonlijke ontwikkeling, kunnen we elke dag een beetje groeien als mens. En deze groei zetten we in om VVCR-Prodrive elke dag een beetje beter te maken door het werk makkelijker of slimmer te doen.

Vooruitgang gaat boven perfectie: niets is ooit af, er is gewoon een nieuwe versie om te testen en van te leren.

The wall of Improvement

Bij VVCR-Prodrive staat verbetering centraal. Het is eigenlijk een gewoonte: ‘
the way we do things around here’.


Je kunt iets niet "niet", je kunt het "nog niet". Innovatie is niet slechts een slogan die aan de muur hangt, maar een verantwoordelijkheid die onlosmakelijk met ons en al onze rollen verbonden is.

Behalve dat iedereen er gelukkiger van wordt, zorgt zelfsturing ook voor een hogere innovatiesnelheid.
In zelfsturende teams kunnen betere en snellere beslissingen genomen worden, omdat iedereen vanuit zijn of haar eigen rolverantwoordelijkheid zelf beslissingen mag nemen.

Gezamenlijk verantwoordelijk voor het totale proces

Bij VVCR-Prodrive werken we met zelfsturende teams. Vaak zijn dit zelfsturende duo's in ons geval.
In een zelfsturend team bepaal je samen met je collega(s):


  • wat de doelen zijn (zowel persoonlijk als voor de organisatie);
  • de manier waarop de doelen het beste kunnen worden bereikt;
  • wie welke verantwoordelijkheid op zich neemt.

Nieuw bij VVCR-Prodrive?

Gedurende de eerste 2 maanden leer je VVCR-Prodrive, je collega’s, onze ERP-software (AFAS), ons product en onze klanten kennen. Je nieuwschieringheid komt in deze periode goed van pas: vraag ons alles wat je weten wil, en deel met ons wat je opvalt aan onze manier van werken. Elke dag heb je een "vraagbaak" of "buddy" waarbij je terecht kunt.

Onze freelance instructeurs krijgen van Simone een (intensieve) ‘on the job’ training, waarbij we je leren hoe wij werken en wat het DNA van VVCR-Prodrive is.

In deze fase van je loopbaan bij VVCR-Prodrive groei je het hardste en het makkelijkste.

Opleidinsgbudget

Dan is het zaak om vlieguren te gaan maken. Ze zeggen dat je 10.000 uren moet maken om ergens écht goed in te worden. Dat is 5,5 jaar: je hebt dus nog even te gaan.
Gaande weg kom je er achter wat je beste eigenschappen en vaardigheden zijn, en op welke valkken je je wilt ontwikkelen.

We vinden het ontzettend belangrijk dat je tijd in jezelf blijft investeren om jezelf te blijven ontwikkelen. Dat is niet alleen belangrijk, maar ook leuk. Er is zo veel kennis die ons werk makkelijker maakt, of zelfs: kennis die ons leven makkelijker maakt.

Als je bij ons aan de slag gaat, word je eigenlijk al gelijk in deze ‘kennis-cultuur’ ondergedompeld. Pod-casts, E-books, youtube maar ook ouderwetse (management)boeken: we houden ervan te leren van anderen. 

(Boeken als ‘Good to Great’ van Jim Collins, ‘Start with why’ van Simon Sinek, ‘The 7 habits of highly effective people’ van Steven Covey zijn echt aanraders)

Je hebt jaarlijks € 1.000,- persoonlijk opleidingsbudget. Waar ga jij het dit jaar aan uitgeven?

Het zijn de kleine dingen die het doen

Bij VVCR-Prodrive zeggen we graag “eerst doen, dan denken”. Het zijn de doeners in de wereld die veel meer voor elkaar krijgen dan de denkers. Als VVCR-Prodrive medewerker ben je een waar organisatietalent én in het bezit van een flinke dosis lef. Hoe je VVCR-Prodrive een procentje beter maakt? Door vooral te doen en niet te veel te denken. Wij willen in alles wat we doen de beste zijn door iedere keer kleine verbeteringen door te voeren. En deze verantwoordelijkheid ligt ook bij jou. Want jij bent immers VVCR-Prodrive. We streven er dus niet naar om alleen maar hele grote veranderingen door te voeren. Wanneer we elke dag een procentje verbeteren, zijn we aan het einde van het jaar 98,3% verbeterd. Het zijn de kleine dingen die het doen.

How are you growing?

Bij VVCR-Prodrive hechten we veel waarde aan het ontwikkelen van het talent van onze mensen.
Als wij onze mensen opleiden en je werkt hier een tijdje dan zul je merken: waar je mee omgaat wordt je mee besmet: je kent ons DNA namelijk beter dan wie dan ook.
Aan het begin zul je automatisch heel veel leren, want alles is nieuw, en we begeleiden je hierbij. Het is wel belangrijk om  te weten dat we verwachten dat je blijft groeien en je zelf en de organisatie blijft verbeteren. Denken we dat dit beter kan, dan gaan we met je in gesprek, om samen de situatie te bespreken en om te kijken of we je kunnen helpen de groei weer op te pakken.


Persoonlijke ontwikkeling

Na het inwerkproces stimuleren wij je om te blijven groeien, en zelf oplossingen te bedenken.

6 keer per jaar organiseren we een inspiratiesessie om onszelf nieuwe theorieën of vaardigheden te leren die ons hierbij helpen.

We zetten je graag aan het denken en stimuleren je om nieuwe uitdagingen aan te gaan.
Bij VVCR-Prodrive zijn we er namelijk van overtuigd dat jij de sleutel bent tot het succes.
Het succes van ons bedrijf, en van jezelf.

Het gaat ons niet alleen om ‘wat’ je doet, maar vooral ook om ‘waarom’; jouw onderliggende drijfveren.

En 'hoe' we het doen. Want we maken onze processen (werkwijze) graag elke dag 1% beter.

Naast vakinhoudelijke ontwikkeling, wordt je persoonlijke ontwikkeling gestimuleerd.

Via onze software leverancier AFAS kun je 1x per jaar gratis naar AFAS Live, we nemen je 3x per jaar mee naar een inspirerende omgeving en dagen je uit om een cursus van The School of Life te gaan.