Love it,
change it
or leave it

 

 

 

Bij VVCR-Prodrive werken we met passie, haast bevlogenheid.
We bedenken vaak iets en kijken daarna hoe we dat gaan regelen.
En we zijn een echt “doe-bedrijf”. Aan onze manier van werken liggen geen 10-jarenplannen vooraf.
Er is een duidelijke lange termijnvisie, maar hoe we daar precies zullen komen? Dat bekijken we van dag tot dag.
Dit zorgt ervoor dat we flexibel en continu in beweging zijn.

De combinatie van vrijheid en uitdaging zorgt ervoor dat je  ga je elke dag met plezier naar je werk gaat.
De spanning tussen hoe iets is en hoe het zou kunnen zijn gebruiken we als brandstof om onszelf en ons bedrijf elke dag 1% beter te maken:
love it, change it, or leave it.

We hebben lol met elkaar

We zullen niet ontkennen: wij houden ervan om als team te knallen.
En naast hard werken maken elke dag tijd voor elkaar, en maken we samen plezier.
We vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt in onze cultuur.
Je ziet je collega’s tenslotte 8 uur per dag: vaker dan je familie of vrienden.

Work smart, not hard

We vinden het belangrijk dat VVCR-Prodrive medewerkers goed in hun vel zitten en dat iedereen een goede balans vindt tussen werk en privé. We zetten graag dat stapje extra voor onze klant, maar dat doen we dus als het even kan wel zonder overuren.
Niet omdat we geen overuren willen maken of hard willen werken. Dat doen we namelijk stiekem echt wel, alleen wel altijd op een slimme manier. Door zo efficiënt en doelgericht mogelijk te werken, goed te plannen en altijd te kijken of er ruimte is voor verbetering zodat je niet standaard meer uren nodig hebt om je taken te vervullen en het de volgende keer juist sneller en gemakkelijker gaat. En gaat dat een keertje mis? Dan kijken we extra goed hoe we dat de volgende keer beter kunnen doen!

Maak het klein, kleiner kleinst

Grote stappen zetten is vaak lastig en complex. Wij geloven in het effect van veel kleine stappen en maken altijd eerst een kleine versie van onze grote ideeen.
Zo kun je snel leren of het werkt, of het iets voor je is en of onze klanten het gaan gebruiken en er voor willen betalen.
Ook voor jezelf is het lekker om je hele grote idee op te knippen in kleine stukjes, dan maak je het behapbaar en haalbaar.
En nog belangrijker, je ontdekt ook wat werken aan je project of idee doet met je eigen energie. Krijg je er meer energie van, zeker door gaan! Kost het je veel energie en haal je er weinig plezier uit? Dan is het de hoogste tijd om nog eens kritisch te kijken naar hoe goed dit idee bij jou past. Misschien klonk het wel romantischer in je hoofd dan in de realiteit, en is het project of de rol beter af bij een andere collega. Als dat zo is, dat kun je maar beter meteen in het begin leren dan na een paar jaar.

(Noot: maak voor jezelf goed het onderscheid tussen hard werken en negatieve energie: wij werken af en toe heel hard aan maar dat levert ons vaak heel veel energie op.
Je kunt dus in de goeie energie heel hard werken aan kleine stapjes. Schiet een idee niet te snel af omdat het veel werk is, maar schiet een idee wel af als het na een tijdje zorgt voor negatieve energie).

Fit en gezond

Naast een goede werk-privée balans is het fijn als we fit en gezond zijn en blijven. Als je fit bent kun je meer plezier halen uit je werk. Elke dag zorgen we met elkaar voor een gezonde lunch. En er is altijd voldoende koffie, thee, pure chocola en vers fruit in huis om je werkdag goed door te komen. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen gezondheid, maar wij vinden het belangrijk om er voor elkaar te zijn en elkaars gezondheid te stimuleren.

We hebben een sta-bureau waar we allemaal graag gebruik van maken, en je moet niet gek opkijken als een van ons de dumbells tevoorschijn haalt tijdens een overleg. We hebben "fitness geïntegreerd in onze werkdag" zeggen we vaak. Kom maar eens kijken hoe we dat doen! Enne: we dont appreciate smokers :-)

Flow en de 'happyness factor'

Ken je de TED talk of het boekje "Flow" van Csikszentmihalyi?
Volgens de auteur is 'geluk' niet iets dat je overkomt, maar iets dat je kunt voorbereiden, cultiveren en verdedigen.
Wij dagen je dus uit om actief bezig te zijn met je eigen geluk, en je collega's helpen je daarbij.
Werken aan je eigen happiness-factor houdt voor ons in dat je steeds nadenkt over waar je gelukkig van wordt.
Je kunt het niet afdwingen, maar je kunt er wel naar toewerken, vooral als je zelf eigen doelen formuleert.

Happyness is a habit - cultivate it!

Geluk in je werk

Bij VVCR-Prodrive ervaren we dat we gelukkig zijn in ons werk als we ‘flow’ ervaren.
Het begrip ‘flow’ komt uit de psychologie en is bekend geworden door Csikszentmihalyi.
Om in een staat van ‘flow’ te komen, zijn een aantal condities nodig:

  • Doelgerichtheid: je hebt een duidelijk doel voor ogen;
  • Autonomie: je hebt het doel zelf gesteld;
  • Concentratie en toewijding: je werkt geconcentreerd en doelgericht aan je doel;
  • Goede uitdaging: het doel is niet te makkelijk, maar ook niet te moeilijk te bereiken. Als het werk nog te ingewikkeld voor je is, leidt het alleen maar tot onnodige stress. En als het werk te makkelijk is, leidt het tot verveling.

“We do what we love,we love what we do, everyday.”

Op vakantie wanneer jij wilt!

Niet zo irritant als het tellen van je vakantie dagen. Daarom hebben wij besloten: over verlof doen we niet moeilijk.

  • 25 vakantiedagen (obv fulltime)
  • Heb je behoefte aan meer vrije dagen? Dan kan je verlofdagen kopen of je kiest voor onbetaald verlof
  • Geen periodes waarin verlof opnemen niet mogelijk is
  • 16 extra uren die je kunt gebruiken voor bijzonder verlof zoals tandarts, fysio oid (of als je dat niet nodig hebt neem je ze lekker op als vakantie)  (obv fulltime)
  • 1 geluksdag, die je kunt inzetten om je vader, moeder of kinderen te verrassen (obv fulltime)
  • geen sluitingsdagen dus geen verplichte dagen waarop je je verlof op moet nemen

En weet je: wij vinden de hoeveelheid vakantiedagen die je opneemt eigenlijk ook helemaal niet zo belangrijk zolang jij gewoon je werk doet en output levert!
Wat wij wel belangrijk vinden, is dat jij gewoon je rust en de tijd neemt om even niet met werken bezig te zijn.
En dat je zorgt dat "de show doorgaat" als jij er niet bent.

Dus: heb je dan extra vakantiedagen nodig, dan kan je verlofdagen kopen of je kiest voor onbetaald verlof via ons intranet. En onze stip op de horizon is "onbeperkt vakantie".
Daar zijn we momenteel nog naartoe aan het werken (niemand had ooit een tekort aan dagen). En mocht het wel gaan spelen: help jij ons mee aan een goede invulling hiervan?

... en wat doen we niet?

Onze Happy People rol zet niet alleen een bloemetje op je bureau.

Om te zorgen dat we allemaal lekker samenwerken gaat het namelijk niet alleen om bloemetjes, pure chocolade en een lekkere lunch. Vaker nog gaat het erop dat we niet meer doen. Mensen worden ongelukkig van slechte managers, te weinig vrijheid, te veel afleiding op het werk, onnodige bureaucratie, onnodige reorganisaties, collega's die de kantjes eraf lopen, zinloze vergaderingen, "ja maar" in plaats van "ja en" ...
En daar doen we met z'n allen dus wat aan, iedere dag!

Wat heb jij ons te bieden?

Zoals je hebt kunnen lezen: we geven om elkaar en zorgen dat we elkaar wat te vieden hebben.
Wij, je collega's van VVCR-Prodrive, willen dus heel graag weten wie jij bent. En we zijn benieuwd wat jouw sterke punten zijn waarvoor we bij jou terecht kunnen en we jou graag in ons team willen hebben. Welke eigenschappen en vaardigheden bezit jij al, waardoor je succesvol bent in je huidige baan of studie? Kun je deze benoemen en beschrijven? En aan welke punten zou je willen werken?
Geen idee? Kijk eens op de website van Carrièretijger (http://www.carrieretijger.nl/functioneren) naar voorbeelden. Wij werken voor sommige functies binnen VVCR-Prodrive ook met een assessment. Wellicht heb je al wel eens een assessment gemaakt bij een eerdere sollicitatie of werkgever om deze zaken in kaart te brengen.

Ben jij hier al mee bezig?
Want hoe kunnen wij weten of jij bij ons past, als je dat zelf niet weet :-)

Being strong sometimes means being able te let go


We streven naar een laag verloop, en werken er hard aan om met elkaar te groeien en niet uit elkaar te groeien. We genieten van jou en je kwaliteiten zolang je hier zit. Zie dit dan ook als een leer- en ontwikkelplek.
Maar we zijn ook realistisch: bij ons dendert de trein altijd door en het kan zijn dat dat niet bij je past. Of je hebt zo veel geleerd, dat Google je een te gek aanbod doet.
Verloop is eigenlijk altijd verklaarbaar. Er komt een moment dat je werktechnisch klaar bent bij VVCR-Prodrive en toe bent aan wat anders. Ook dit mag je gewoon vertellen.

We vinden het belangrijk om open en eerlijk naar elkaar te zijn. Wil je op zoek naar een nieuwe baan, dan geven we je daar alle ruimte voor, kun je dat gewoon met ons bespreken en denken je collega's met je mee. Wij hebben de afspraak met elkaar: daar doen wij niet moeilijk over! Solliciteren naar een nieuwe baan is makkelijker als je er geen geheim van hoeft te maken. Je collega’s kennen veel mensen en denken graag met je mee. Daarnaast schrijven we met veel liefde een waarheidsgetrouwe referentie voor je.

We vragen alleen of je jouw vervanger goed wil opleiden en je werk echt af te ronden voordat je vertrekt. We hanteren de wettelijke opzeggingstermijn van minimaal 1 maand en gaan er vanuit dat je hier in goed overleg mee omgaat. Natuurlijk vinden we het jammer om je te zien gaan, maar we zien je hier graag weg gaan zoals je gekomen bent: met enthousiasme en een opgeheven hoofd. En ga je VVCR-Prodrive daadwerkelijk verlaten? Veel oud-medewerkers blijven met ons in contact en daar zijn we blij mee! We horen graag hoe het met je gaat.